Παλαιοκαστρίτσα



Βρίσκεται στα βόρειοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας περίπου σε 25 χλμ απόσταση, η περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας αντιπροσωπεύει μιά από τις πιο εντυπωσιακές και σαγηνευτικές φυσικές ομορφίες όλου του νησιού.

Πρόκειται για ένα οικισμό κτισμένο σε έξι μικρούς όρμους με αμμώδεις παραλίες που δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να διαλέξει που επιθυμεί να χαλαρώσει.
Τα νερά με τα χρώματα τους που αλλάζουν σταδιακά απόχρωση απο το τιρκουάζ σε πράσινο σμαραγδί, κάνουν την Παλαιοκαστρίτσα έναν απο τους πιο ωραίους τόπους για να κάνεις snorkelling στο νησί της Κέρκυρας.
Δεν μπορείτε να μην κάνετε μπάνιο κοντά στο νησάκι Σκιαλούδι, ακριβώς μπροστά απο την Παλαιοκαστρίτσα, ένα απο τα μέρη με την πιο πλούσια θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα του νησιού.
Είναι επίσης δυνατόν να επισκευθείτε τις σπηλιές της Ναυσικάς και εκείνες του Αγίου Νικολάου ή να πάτε με την βάρκα σε μια απο τις τόσες ακρογιαλιές που δεν ειναι προσβάσιμες απο ξηρά, για να περάσετε μια μέρα χωρίς άλλους τουρίστες γύρω σας.
Ένας πανοραμικός δρόμος που περνάει απο το χωριό Λάκωνες σας επιτρέπει να θαυμάσετε απο ψηλά όλη την Παλαιοκαστρίτσα, να δείτε με μια ματιά όλες τις ακρογιαλιές, τους απόκρημνους γκρεμούς απο τα δύο νησάκια και την μεσογειακή βλάστηση με τα ελαιόδεντρα,τα κυπαρίσσια και τις λεμονιές που κατεβαίνουν μέχρι την θάλασσα.
Η παρουσία ενός πανέμορφου μοναστηριού πάνω σε ένα απο τα δύο βράχια που σχηματίζουν την περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, συμβάλλει στο να κάνει ακόμα πιο υπέροχη και σαγηνευτική αυτή την τοποθεσία.
Για πληροφορίες και φωτογραφίες του μοναστηριού της Παλαιοκαστρίτσας  μπορείτε να επισκευθείτε το τμήμα αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας, το λίνκ είναι οι εκκλησείες και τα μοναστήρια.

Δείτε περισσοτερες φωτογραφίες ΕΔΩ